Despre salata caprese am putea spune doar atat: formeaza trio-ul perfect! Atatea arome, o explozie de gust, parfum suav de busuioc, care reprezinta un simbol al Italiei, tocmai prin faptul ca drapelul italienilor e asezat pe farfurie, daca e sa ne luam dupa culorile din salata caprese (rosu, alb si verde).
Cu toate ca a aparut nu cu foarte mult timp in urma, salata Caprese este un preparat cu multi admiratori. Simplitatea ei atrage si cel mai nepriceput bucatar sa o pregateasca si gustul ei minunat te indeamna sa iti mai pregatesti o portie.
Povestea salatei caprese incepe in anii 1920, in insula Capri (de aici si denumirea ei), cand e mentionata in meniul de cina al hotelului Capri Quisisana, datorita bucatarului vegetarian Filippo Tommaso Marinetti, fondatorul Futurismului.
Insa, cel care a facut celebra aceasta salata este Farouk, regele Egiptului. Acesta, vizitand insula Capri in 1952, a gustat dintr-un sandvis umplut cu salata Caprese. Impresionat total de gustul desavarsit al salatei, a cerut ca aceasta sa fie inclusa pe lista preparatelor sale culinare favorite.
Se prepara extrem de simplu si este foarte potrivita in zilele calduroase de vara, cand apetitul nu este foarte mare. Daca vrei sa te delectezi cu arome mediteraneene, sa simti o senzatie de racoare, ca si cum ai fi pe malul marii, poti sa o incerci. Asa vei afla ca lucrurile simple iti vor aduce cea mai mare fericire!